Almanya’nın KRV eyaletinde karantina uygulaması mahkeme kararıyla kaldırıldı

Almanya’nın KRV eyaletinde karantina uygulaması mahkeme kararıyla kaldırıldı

Yurt dışından riskli bölgelerden dönenlerin Kuzey Ren Vestfalya'da (KRV) karantinaya alınmasına Münster Yüksek İdare Mahkemesi Cuma günü karar verdi.

Münster Yüksek İdare Mahkemesi, Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti kapsamında Koronavirüs giriş yönetmeliğinde yapılan düzenleme gereğince, riskli bölgelerden dönen yabancılar için karantina şartını kaldırdı.

Yurt dışında riskli bölgelerden geri dönenlerin Kuzey Ren Vestfalya'ya girdikten sonra karantinaya alınması gerekiyor ve on gün boyunca diğer hanelerden ziyaret almalarına izin verilmiyordu. Yolcuların daha az enfeksiyon görülen ülkelerden döndükten sonra ikamet ettikleri yerde daha yüksek bir enfeksiyon riskine maruz kaldıklarını hesaba katmamıştı. Bu nedenle Münster Yüksek İdare Mahkemesi’nden Cuma günü yapılan açıklamaya göre karantinanın şu anda Almanya'daki korona salgınını kontrol altına almak için uygun bir yöntem olmağını yönünde karar verdi.

Yüksek İdare Mahkemesi gerekçesinde, “Geri dönenlerden kaynaklanan enfeksiyon riski, en azından benzer insidans değerleriyle, evde kalmalarından farklı değildir." Bu nedenle itiraz edilen düzenlemeler orantısızdır diye belirtildi.

Kuzey Ren Vestfalya Sağlık Bakanlığı daha sonra eyaletin verdiği karantina kararını yürürlükten kaldırdı. Belediyelere ve ilgili birimlere bildirimler yapıldı.

Şentop, Pompeo'nun Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşim birimine yaptığı ziyareti kınadı
Önceki Şentop, Pompeo'nun Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşim birimine yaptığı ziyareti kınadı
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti