Almanya'nın en güzel ezan ve hutbe okuyan gençleri seçildi

Almanya'nın en güzel ezan ve hutbe okuyan gençleri seçildi
Almanya'nın en güzel ezan ve hutbe okuyan gençleri seçildi
Almanya'nın en güzel ezan ve hutbe okuyan gençleri seçildi
Almanya'nın en güzel ezan ve hutbe okuyan gençleri seçildi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı cemiyetler arasında düzenlenen yarışmaların Almanya finalinde, en güzel ezan ve hutbe okuyan gençler seçildi.

Köln DİTİB Merkez Camii’nde düzenlenen “17. Ezanı Güzel Okuma ile 20. Güzel Hutbe Okuma” yarışmalarının Almanya finalinde 13 eyalet bölge birincisi yarıştı.

Köln DİTİB Merkez Camii’nde gerçekleşen yarışmaların Almanya finaline, DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, eyalet dini danışma kurulu başkanları, DİTİB yönetim kurulu üyeleri, din görevlileri, dernek yöneticileri, öğrenci velileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Çekişmeli ve heyecanlı geçen Almanya finalinde, en güzel ezan ve hutbe okuyan gençler seçildi.

Yarışma sonunda konuşma yapan DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, yarışmanın asıl amacının camilerde yetişen çocukları ve gençleri teşvik etmek, bilgi ve becerilerini artırmak ve onları topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek olduğunu söyledi.

Türkmen, “Bu gençler Almanya’da 900’ü aşkın DİTİB cemiyeti arasında önce kendi cemiyetlerinde, sonra alt bölgelerde ve en sonunda eyaletlerinde seçilerek final yarışmasına gelmişlerdir. Dolayısıyla hepsi benim gönlümde birincidir. Bu özveriyi gösterdikleri için öncelikle hepsini tebrik ediyorum” dedi.

Türkmen şöyle devam etti: “Bu yavrularımızın anne ve babalarını, onları yetiştiren din görevlilerini, onlara bu imkanları sağlayan tüm cemiyet başkanlarımızı ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum. İnsana ve insanlığa hizmet için en büyük hedefimiz çocuklarımızın dinine ve yaşadığı topluma faydalı nesiller yetiştirmektir. Ahlaklı, imanlı, bilgili ve donanımlı nesiler yetiştirerek örnek göstermeliyiz. Bu yarışma gelecek nesillerimiz için de bir örnek teşkil edecektir. Çalışmanın, bilginin ve donanımın bugün bir örneğini yavrularımızla birlikte yaşadık. Bilgilerin yarıştığı her anından doyumsuz keyif aldık. Aileleri tebrik ediyorum. Gençlerimizin her birine okul hayatlarında ve yaşamlarında başarılar diliyorum.”

Yarışmanın birincileri Karlsruhe ve Düsseldorf bölgelerinden

17.Ezanı Güzel Okuma Yarışması Almanya finalinde Karlsruhe bölgesinden Eyüp Mustafa Günay birinciliği, Köln bölgesinden Saeed Khalil ikinciliği, Essen bölgesinden Alper Çelik ise üçüncülüğü elde etti.

18.Güzel Hutbe Okuma Almanya finalinde Düsseldorf bölgesinden Bedirhan Topçu, Nürnberg bölgesinden Alper Enes Görmez ikinciliği, Berlin bölgesinden Bedirhan Başoğlu da üçüncülüğe layık görüldü.

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen konuşmasının ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere belge ve hediyelerini takdim etti.

Ercüment Aydın / Köln

Balkan Ülkelerinden gençlere; Kültür, sanat ve tarih alanlarında destek
Önceki Balkan Ülkelerinden gençlere; Kültür, sanat ve tarih alanlarında destek
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti