Almanya Eyalet Başbakanı Laschet’ten aşırı sağa fırça, Prof. Şahin'e övgü

Almanya Eyalet Başbakanı Laschet’ten aşırı sağa fırça, Prof. Şahin'e övgü

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Armin Laschet, eyalet parlementosunda yaptığı konuşmasında aşırı sağcılara seslendi.

Başbakanı Laschet, eyalet parlementosunda yaptığı konuşmada Korona virüs aşısını bulan Prof. Dr. Uğur Şahin’den övgüyle bahsetti ve Türkiye'den 4 yaşında Almanya'ya gelen çocuğun herkes için umut olduğunu dile getirdi.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Armin Laschet eyalet parlementosunda yaptığı konuşmasında: “Böyle bir şey nerede vardır. 9 ay içinde pandemiye çözüm bulmaktayız. Güzel olanı bu çözümü bulanın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinden birisinin olması. Türkiye'de doğup 1965 yılında 4 yaşındayken Ford çalışanı olan babasıyla birlikte buraya gelmesi, sonra bu konuk işçinin çocuğu Erick Kästner Gymnasium okulunda tek Türk çocuğu olması da rağmen okulda yılın en başarılı öğrencisi olmayı başarıp, abiturunu yapıyor ve bu kişi şimdi hepimiz için bir aşı üretiyor.  Sağ tarafta oturanlara sesleniyorum: Bir daha entegrasyonu (uyumu) sorgulayacak olursanız, bu insanlara bakmanızı tavsiye ederim. Bu insanların ülkemizde gelmelerinden memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Armin Laschet’in eyalet parlementosunda yaptığı anlamlı konuşması sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Sosyal medyadaki paylaşımların altına yazılan yorumlarda şu ifadeler kullanıldı:

-“Herr Laschetin konuşmasından dolayı çok Türk toplumu olarak çok mutlu olduk.”

-“Almanya Kuzey Ren Vestfalya eyalet Başbakanı Armin Laschet, eyalet Meclis’inde yaptığı konuşmada Koronavirüs aşısını bulan Prof. Dr. Uğur Şahin’den övgüyle bahsetti.”

-“Helal olsun, sağolsun süper konuşma yapmış”

“Almanya'da böyle siyasetçiler de var mış?”

 

Ağdam bölgesinin futbol takımı Karabağ, işgalden kurtarılan şehre 27 yıl sonra ayak bastı
Önceki Ağdam bölgesinin futbol takımı Karabağ, işgalden kurtarılan şehre 27 yıl sonra ayak bastı
Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor
Sonraki Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor