Almanya’dan Uluslararası İlahiyat Programı’nda 56 öğrenci okuyacak

Almanya’dan Uluslararası İlahiyat Programı’nda 56 öğrenci okuyacak

Almanya’dan 2020 – 2021 eğitim-öğretim yılında Türkiye’deki Uluslararası İlahiyat Programı'nda (UİP) 56 öğrenci eğitim alacak.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) desteğiyle eğitim alacak öğrencilerden 30'u Köln DİTİB Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, “Güzel bir ilim yolculuğuna çıkıyorsunuz. Rabbim yolculuğunuzu hayırlı eylesin” dileğinde bulunarak sözlerine başladı.

Uluslararası İlahiyat Programı‘nda (UİP) öğrencilerin Türkiye’de alacağı İslami eğitimin çok önemli olduğuna dikkat çeken Türkmen, “Burada öğrendiklerinizi Almanya’daki kardeşlerinize taşımanızı, özellikle de sizleri bu önemli ve onurlu hizmete yönlendirerek yol gösteren ailelerinize hizmet etme şerefini Cenab-ı Hak sizlere nasip eylesin” şeklinde konuştu.

İlmin önemine vurgu yapan Türkmen, “Güzel bir ilim yolculuğuna çıktınız. İlim sonu olmayan, ölene kadar taşınacak sıfattır. İnsanı ilim irşad eder, ama ilmi ahlak irşad eder. Onun sahibi de Allah’tır. Ahlak kişiye göre değişmez. Eğer ahlak yok ise ilim de hiçbir işe yaramaz. Onun için Allah’buyuruyor ‘İkra (Oku)’ yani ‘Seni yaratan Allah’ın adıyla oku’. Ruhun gıdası ilim ve hikmettir. Biz ilmi hikmet için, irşad için okuruz. Hedefleri olan insanlar olarak zamanınızı iyi değerlendirelim. Beş yıl içinde inşallah fakültenizi bitirerek donanımlı olarak geri döneceğinize inanıyorum. Bu süreçte sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Etkinlik sonunda Ankara, Bursa-Uludağ, Konya, İstanbul – Marmara, İstanbul-29 Mayıs ve İstanbul üniversitelerinde Uluslararası İlahiyat Programı çerçevesinde eğitimlerini sürdürecek öğrencilere hediye takdim edildi.

Ercüment Aydın / Köln

Corendon Airlines 2021 Etnik Uçuş Programını Genişletti!
Önceki Corendon Airlines 2021 Etnik Uçuş Programını Genişletti!
Hutbe ve resim yarışmalarıyla DİTİB'in 40'ıncı yıl heyecanı
Sonraki Hutbe ve resim yarışmalarıyla DİTİB'in 40'ıncı yıl heyecanı