Almanya’dan gönderilecek yardımlarla ilgili yapılması gereken işlemler

Almanya’dan gönderilecek yardımlarla ilgili yapılması gereken işlemler
Almanya’dan gönderilecek yardımlarla ilgili yapılması gereken işlemler

İletişim Müşavirliği, yaptığı yazılı açıklamada:

Almanya’da vatandaşlarımızca toplanan ayni yardımların ülkemize nakliyesi öncesinde eşya listesi ve eşyaları taşıyacak araçlara dair bilgilerin Başkonsolosluklarımız veya yerel yardım kuruluşları (Kızılhaç veya Caritas) tarafından onaylanması gerekmektedir. 

 Eşya listesi hazırlanırken gönderici ve alıcı bilgilerinin listeye yazılması ve eşyaların türü ile koli adetlerinin yazılması yeterli olmaktadır. İlgili kuruluşlar tarafından onaylanan eşya listesi ile T2 adlı gümrük belgesinin hazırlanması gerekmektedir. T2 belgesi ile yardımların uluslararası dolaşımı mümkün hale gelecektir. T2 belgesinin hazırlanabilmesi için Başkonsolosluklarımız veya yerel yardım kuruluşlarınca onaylanması gerekmektedir. Hem Almanya’da hem ülkemizde koordinasyonun hızlı bir şekilde yürütülmesi açısından alıcının AFAD olarak belirlenmesi fayda sağlayacaktır.

T2 belgesinin düzenlenmesi kapsamında desteğe ihtiyaç olması halinde bölgenizde bulunan lojistik firmalarından veya Almanya – Avusturya sınırında Suben’de bulunan Imex Lojistik Firması gerekli destek sağlanabilecektir. Anılan firma ile yapılan şifahi görüşmede Başkonsolosluklarımız veya yerel yardım kuruluşları (Kızılhaç veya Caritas) tarafından onaylı eşya listesi bulunması durumunda T2 belgesinin doğrudan Suben’de düzenlenebileceği öğrenilmiştir. İlgili firmaya ait iletişim bilgileri aşağıda yer almaktadır:
 
IMEX ATİLLA OFİSİ
Tel: 004377112845
İrtibat Kişisi: Vildan Hanım

Fransız Charlie Hebdo dergisi Türkiye'de depremle ilgili dikkat çeken paylaşımı
Önceki Fransız Charlie Hebdo dergisi Türkiye'de depremle ilgili dikkat çeken paylaşımı
Almanya'da bir ilk: DİTİB'in dijital etkinliğinde 2,600 çocuğa özel hediyeler!
Sonraki Almanya'da bir ilk: DİTİB'in dijital etkinliğinde 2,600 çocuğa özel hediyeler!