Almanya’daki Ahmetlerlerin 20. yıl buluşması

Almanya’daki Ahmetlerlerin 20. yıl buluşması
Almanya’daki Ahmetlerlerin 20. yıl buluşması
Almanya’daki Ahmetlerlerin 20. yıl buluşması
Almanya’daki Ahmetlerlerin 20. yıl buluşması
Almanya’daki Ahmetlerlerin 20. yıl buluşması
Almanya’daki Ahmetlerlerin 20. yıl buluşması
Almanya’daki Ahmetlerlerin 20. yıl buluşması

Uşak Eşme'ye bağlı Ahmetler köylülerinin kurduğu dayanışma derneği 20. yılını kutladı. Davetlilere yöresel yemekler topalak, keşkek ve un helvası ikram edildi. 


Almanya’da faaliyet gösteren Ahmetlerliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 20’inci kuruluş yıldönümünü Münih yakınlarındaki Gilching kasabasında kalabalık bir katılımla kutladı.

Uşak -Eşme’ye bağlı Ahmetler köylüleri tarafından kurulan derneğin yıldönümü kutlamasında davetlilere yöresel yemekler topalak, keşkek, un helvası  Eşme, Uşak ve Ege türküleri eşliğinde ikram edildi.

Almanya’nın farklı bölgelerinden geceye katılan Ahmetlerliler hasret giderirken, gençler de tanışma ve kaynaşma fırsatı elde etti. 

Gençler kaynaştı

Dernek Başkanı Baki Dulay, Batı Avrupa’ya işçi göçünün başladığı 1961’li yıllardan itibaren Ahmetlerden Almanya’ya yoğun bir göç hareketi yaşandığını belirterek, 60 yılı aşan göç tarihine ilk kuşak Ahmetlerlilerin önemli katkıları olduğunu söyledi. Hem ilk kuşağı anmak hem de gençleri tanıştırıp kaynaştırmak amacıyla etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade eden Dulay, sponsorlar sayesinde davetlilerden ücret talep edilmediğini belirterek Avrupa’da faaliyet gösteren Ahmetlerli iş insanlarına teşekkür etti. 

Burs katkısı 

Dernek olarak özellikle eğitime önem verdiklerini ifade eden Dulay, "Köyümüzün okulunu yeniledik. Çevrede örnek bir okul haline getirdik. Öğrencilerimiz bunları fazlasıyla  hakediyor. Zira hepsi çok çalışkan ve zekiler" dedi.

Başarılı öğrencilere burs verdiklerinin altını çizen Dulay, "Üniversite eğitimi gören köylülerimize destek oluyoruz. Öğrencilerimize burs vererek eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. Burslarımızı daha da geliştereceğiz " diye konuştu.

"İlk kuşak bir kahraman "

Ahmetlerden işçi göçüyle Almanya’ya gelen ilklerden olan Şükrü Dinçer’in kızı Ayşe Dinçer, derneğin ikinci başkanı sıfatıyla yaptığı konuşmada ilk kuşak göçmen Türklerin bir kahramanlık hikayesi yazdıklarını söyledi.  Dinçer, "Babam ve annem maalesef artık hayatta değiller. Ama bizler ikinci, üçüncü ve dörüncü kuşaklar olarak onların miraslarına burada sahip çıkacağız. Bir yandan ülkemizi, memleketimizi, köyümüzü ve köylülerimizi unutmayacağız bir yandan da içinde yaşadığımız, ikinci yurdumuz olan Almanya’yı sehipleneceğiz. Vefaat eden büyüklerimize rahmet, hayatta kalan ilk kuşak amca ve teyzelerimize de uzun ömürler diliyorum" dedi. 

" Üçüncü dördüncü kuşak tanışmalı "

Ahmetlerliler Derneği Genel Sekreteri Tahsin İlker de, 60’lı yıllarda Almanya’ya önce kendisiyle aynı ismi taşıyan dedesinin geldiğini, daha sonra aile birleşimiyle babasının da geldiğini belirterek, "Bizler burada doğup büyüyen üçüncü ve dördüncü kuşak Ahmetlerliler ne yazık ki dedelerimiz, babalarımız kadar sık bir arada olamıyoruz. Dolayısıyla birbirimizden kopuyoruz. Dernek olarak başlıca amacımız aramızdaki bağı güçlendirmek. Bu yüzden bu geceyi düzenledik. Katılım arzu ettiğimiz düzeyde olmadı maalesef.  Ama gelecek yıl düzenleyeceğimiz buluşmada daha büyük bir katılım bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Dernek yöneticisi Müfide Dinçer ise Ahmetlerlileri birlik olmaya çağırdı. "Dernek etrafında kenetlenelim, birlik olursak güçlü oluruz ve etkimiz de büyük olur. Hem köyümüze, hem köylülerimize, hem de burada yaşayan hemşerilerimize faydamız olur"diye konuşan Dinçer, Ahmetler için Avrupa’dan destek olmaya her zaman hazır olduklarını söyledi. 

Cumhuriyetin 100.Yılı Essen’de coşkuyla kutlandı
Önceki Cumhuriyetin 100.Yılı Essen’de coşkuyla kutlandı
Krefeld'de Müslümanlar sevinçli:  Cuma günleri dışarıdan ezan okunacak
Sonraki Krefeld'de Müslümanlar sevinçli: Cuma günleri dışarıdan ezan okunacak