Almanya'da vefat eden Afrikalı gence Türk dernekleri sahip çıktı

Almanya'da vefat eden Afrikalı gence Türk dernekleri sahip çıktı
Almanya'da vefat eden Afrikalı gence Türk dernekleri sahip çıktı

Almanya'nın Günzburg kentinde yaşamını kaybeden Lassina Konate (Hasan)' ın cenazesi, Almanya'da yakınları olmadığı için ve ülkesine nakli de ailesinin imkânlarını aştığı dolayısıyla haftalardır Günzburg hastanesi morgunda bekliyordu.

Afrika Fil Dişi Sahilleri'nden gencin cenazesi son çare olarak yakılacaktı. Ancak Müslüman olduğu bilinen genç için hastane yetkilileri tarafından son kez DİTİB Günzburg camisine haber verildi.

Cenazeyle hemen ilgilenen Günzburg Camii Dernek Başkanı Yılmaz Kum, Ulm DİTİB Camii başkanı Hasan Yıldız ve Almanya Yozgat Dernekleri Federasyonu (AYDER) Genel Başkanı Alper Başkurt bu konuyla ciddiyetle ilgilenerek defin için merhum Hasan'ın ailesine ulaştı ve yukarıda bahsettiğimiz sebeplerden dolayı cenazenin Günzburg'a defnedilmesi kararlaştırıldı.

Süreci takip eden Hasan'ın Afrika'daki köyünün imamının söylediği sözler ise çok etkileyiciydi :

"EĞER TÜRKLER VARSA İÇİMİZ RAHAT, ONLAR GEREKENİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPAR"

Yıkanmasından defnedilmesine kadar cenazeyi sahiplenen Günzburg Cami Dernek Başkanı Yılmaz Kum, ULM DİTİB Cami Başkanı Hasan Yıldır ve AYDER Federasyonu başkanı Alper Başkurt gazetemize şunları söyledi: "Bizler vazifemizi yaptık. Hasan'ın cenazesi ortada kalmadı, bir Müslüman'a yaraşır şekilde Müslüman mezarlığına gömdük. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun."

 

‘Ay’ sınıfı öğrencileri Kur’an’a geçmenin sevincini yaşadı
Önceki ‘Ay’ sınıfı öğrencileri Kur’an’a geçmenin sevincini yaşadı
Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor
Sonraki Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor