Almanya’da kırmızı alarm: riskli bölge sayısı 100'ü aştı

Almanya’da kırmızı alarm: riskli bölge sayısı 100'ü aştı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, artan vaka sayılarından endişe duyduğunu belirterek, „İkinci bir dalgayı ne sağlık sistemi olarak ne de ekonomik olarak kaldıramayız. Ayrıca artan yoğun vaka sayısı nedeniyle sıkı kararların almalıyız“ ifadesini kullanmış, “Lütfen mümkün olduğunca evde kalın” çağrısında bulunmuştu.

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının artması sebebiyle Almanya'da riskli bölge olarak ilan edilen yerlerin sayısı 100'ü aştı.

Robert Koch Enstitüsü'nün yaptığı açıklamada son 24 saatte 4 bin 325 yeni vaka tespit edildiği, 12 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi. Almanya'da son verilere göre toplamda  ölenlerin sayısı 9 bin 789’a, vaka sayısının ise 366 bin 299’a ulaştığı belirtildi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında son 7 günde 100 bin kişide 50’den fazla yeni vaka görülen şehirlerde tedbirlerin sıkılaştırılmasının kararlaştırıldı. Yeni vakaların söz konusu sınırı aştığı şehirlerde, sosyal mesafeye uyulması mümkün olmayan kamusal alanlarda maske takma zorunluğunun ve temas kısıtlaması getirildi. Restoran ve lokantaların belirli saatlerde kapatılması ve alkol satışının kısıtlanması gibi tedbirlerin alınacağını aktarıldı.

Almanya koronavirüs salgınında kırmızı alarm veriyor. Ülke genelinde artan vaka sayısıyla  riskli bölge 100'ü aştı. Edinilen bilgiye göre merkezi şehirlerde gece 00:00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Witten şehrinde artan risk oranının önüne geçmek için Salı gününden itibaren sokağa çıkma yasağı ve şehir merkezinde kapsamlı bir maske uygulaması getirildi.

Türkiye'de son 24 saatte 1958 kişiye Kovid-19 hastalık tanısı konuldu
Önceki Türkiye'de son 24 saatte 1958 kişiye Kovid-19 hastalık tanısı konuldu
Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı
Sonraki Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı