4. YTB Türkçe Ödülleri Yarışması

4. YTB Türkçe Ödülleri Yarışması

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türk Diasporası içerisinde yazın alanındaki yetenekleri keşfetmek amacıyla “YTB Türkçe Ödülleri” yarışmasını düzenliyor. Yarışma yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı Türkçe dilinde yazmaya ve Türk Diasporasına özgü edebiyat alanında yeni açılımlar yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Program Türkçe’nin doğru, düzgün, güzel ve yaygın bir şekilde kullanılması hedefiyle birbirinden güzide kategorilerle ilana çıkıyor.

Bu yıl 4. kez düzenlenen yarışmada Deneme, Öykü, Şiir, İlk Kitap alanlarına ek olarak Diaspora Çocuk Edebiyatı türüne de yer veriliyor. Toplamda beş kategoride düzenlenecek yarışmada her kategori için ayrı bir seçici kurul oluşturulacaktır. Seçici kurulun esas alacağı değerlendirme kriterleri arasında; Türkçenin doğru ve etkili kullanımı, dil bilgisi ve imla kurallarına uygunluk, başvuru yapılan kategorinin şeklî ve teknik özelliklerine asgarî düzeyde uygunluk, özgünlük ile üslup olacaktır. Ayrıca yarışmada yer alacak eserin, Türk Diaspora edebiyat üretimini artırması, zenginleştirmesi ve bu türe yönelik yeni açılımlar kazandırması da değerlendirme açısından önem taşımaktadır.

YARIŞMA TAKVİMİ:

Başvuru Tarihleri: 15 Mart - 30 Haziran 2022

Teknik Değerlendirme: 1 Temmuz - 15 Temmuz 2022

Seçici Kurul Değerlendirmesi: 16 Temmuz - 15 Ağustos 2022

Kazananların İlanı: 01 Eylül 2022

Ödül Töreni: Tarih ve yer bilgisi www.ytb.gov.tr’de ilan edilecektir.

Başvurular Başkanlık tarafından ilan edilen başvuru süreleri içerisinde (obys.ytb.gov.tr) adresine yapılacaktır. Başvuru için istenen evraklar adreste yer alan ilgili bölümlere yüklenecektir. Posta yoluyla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Yarışmaya ilişkin, özgeçmiş şablonu ve şartnameler (obys.ytb.gov.tr) adresinden indirilebilir. Başvuru süreci içerisinde gönderilmeyen eserler yarışmaya kabul edilmeyecektir.

 

DİTİB ev sahipliğinde Köln’de ‘Lale Festivali’
Önceki DİTİB ev sahipliğinde Köln’de ‘Lale Festivali’
Duisburg’da “Sabah Namazı Buluşması ve Kur’an Ziyafeti”
Sonraki Duisburg’da “Sabah Namazı Buluşması ve Kur’an Ziyafeti”