2020'ye veda ederken

2020'ye veda ederken

Avrupa'nın Sesi gazetesinin değerli okurları, yılın son sayısı ile karşınızdayız. Zor bir yıl geçirdik. Pandemi nedeniyle yaşamımız büyük ölçüde sınırlandı. Salgının hem maddi hem de manevi zararlarını gördük. Sevdiklerimizi kaybettik, virüse kurbanlar verdik. Bazılarımız işlerinden oldu, bazılarımız sağlıklarından. Birçoğumuz yaz talinde sıla-ı rahim yapamadık. Memleketimizi, orda yolunumuzu gözleyen anne, babalarımızı, yakın akrabalarımızı ziyaret edemedik. 2020'yi endişe, kaygı ve sıkıntılarla geçirdik.

Ancak aşının geliştirilmiş olması içimizi biraz da olsa rahatlattı. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) tanımlamasıyla “Tünelin ucunda ışık göründü”. Bu ışık aşıların başlamasıyla etkisini ve gücünü daha da artıracak. Nitekim aşının mimarı, Almanyalı bir Türk olan Prof. Dr. Uğur Şahin bir demecinde, son baharın ardından normal yaşamımıza dönebileceğimizin müjdesini vermişti. Bu müjdenin bir an önce gerçekleşmesi hepimizin ortak dileği. 

Ama o zamana kadar lütfen sosyal mesafe kurallarına uyalım. Maske takmayı ihmal etmeyelim. Hijyeni ise asla aklımızdan çıkarmayalım. Yaşadığımız ülkelerde getirilen kısıtlamalara harfiyen uyalım. Bu kısıtlamalar keyfi uygulamalar değildir. Zorunlu olduğu için getirildiğini asla unutmayalım. Sonuçta ucunda insan yaşamı var. kendi canımız olduğu gibi yakınlarımızın, başkalarının da yaşamı mevzuu bahis. 

Önümüzdeki yıl aşıların etkisini göstermesiyle daha rahat bir yaşam ortamı oluşacaktır. O zaman ertelediğimiz tüm güzel işlerimizi kaldığı yerden devam ettirebiliriz. Her şeyin tekrarı olabilir. Ama sağılımızı, canımızı kaybedersek bunun tekrarı yok. Gidenleri geri getirmek ne mümkün. O yüzden, şimdilik bütün sosyal temaslarınızı erteleyin. Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan yakınlarınızla mümkün  olduğunca az bir bir araya gelin. Buna mecbur olursanız, sosyal mesafe kurallarına dikkat edin. 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm okurlarımızın yeni yılını tebrik eder, Cenab-ı Mevla'dan sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dilerim.

Bakan Koca, 4 ülkeden Türkiye'ye uçuşların geçici olarak durdurulduğunu açıkladı
Önceki Bakan Koca, 4 ülkeden Türkiye'ye uçuşların geçici olarak durdurulduğunu açıkladı
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti